body breath heart mind
Yogavakanties

Treat voor jezelf @Cityzen Goes - zaterdag 18 november 23

lu jong workshop Goes.jpg

Treat voor jezelf met Tibetaanse Yoga

De één heeft meer gronding nodig, de ander wil meer inspiratie voelen en het innerlijk vuur aanwakkeren. Of juist minder snel een kort lontje hebben. Of misschien merk je dat je stevige grip op alles wilt hebben en dat je alles wilt controleren en daardoor spanning ervaart. Hoe zou het zijn om weer een meer relaxed gevoel van flow te ervaren?  Of misschien wil je gewoon meer ruimte voelen, dat iets extra’s niet zo snel als teveel voelt. Hoe voelt het om echt toe te geven aan ontspanning…

5 elementen: de bouwstenen van alles: de natuur, ons lichaam, de mind. de basis van ons leven, onze gezondheid, ons welzijn. Het klinkt zo groots. En het is ook waar: of de elementen wel of niet in balans zijn bepaalt de kwaliteit van al je ervaringen.

Goed nieuws: je kunt zelf heel goed zorgdragen om de elementen in jezelf in balans te brengen. Er zit diepe wijsheid en effectiviteit in Lu Jong Tibetaanse Yoga. Met deze set van 5 bewegingen heb je al in 12 minuten effect. Dus dat is superfijn voor je dagelijks leven! Het mooie is wat ook de uitgangssituatie was, na de oefeningen zijn de elementen weer meer in balans ten opzichte van elkaar.

Wat ook helpt is meer bewustzijn, meer wijsheid over de elementen. Als een element dominant is ten opzichte van de andere elementen, wat ervaar je dan en wat ervaar je bij een tekort? Wat kun je nog meer doen (of niet meer doen)?

We doen een meditatie waarbij je voelt in jezelf welk element in jou meer aandacht nodig heeft. Je krijgt inzicht in hoe t werkt in jou.  Wat voelt wel in balans, wat niet? Hoe uit zich dat fysiek en ook qua emoties? Welk element kun je meer voeden. Wat kun je naast de bewegingen nog meer doen? De inzichten die je opdoet in de meditatie helpen je intuïtie nog meer toe te passen in je dagelijks leven. Je weet wat je kunt doen als je minder goed in je vel zit. Je weet hoe je zorgdraagt.

Met de oefeningen, waarbij we steeds een fysiek krachtige uitgangspositie combineren met een vloeiende beweging, aandacht en de adem: openen we lichaamskanalen, lossen blokkades op en kan de energie weer harmonieus stromen. De mind wordt helder, kalm, open en we zijn dus helemaal in het moment aanwezig. Naast de 5 element bewegingen, waarmee je ook negatieve emoties transformeert zullen we op deze retreatmiddag ook de groep oefeningen met specifieke benefits voor gezondheid en geluk doen. Hier ervaar je bijvoorbeeld oefeningen voor de spijsvertering, jeugd en scherpe zintuigen, hormonen en geluksgevoel, en 1 die helpt om helemaal thuis te zijn in je hart. Deze helpt ook als je je mentaal wat minder voelt: handig gereedschap dus om te hebben en toe te passen wanneer nodig.  

Deze middag is een mooie balans van inspanning en diepe ontspanning: je ervaart ook de 5 element ontspanningshoudingen (een heel uitgebreide savasana) en gaat helemaal ontspannen en opgeladen weer naar huis.

Benefits, wat kun je zoal merken:

 • helemaal ontspannen en opgeladen (dus een ideale combi van relaxed en energiek)
 • soepele en sterke wervelkolom 
 • we helpen de hormoonproductie als de meest pure stoffen goed aangemaakt worden kun je ook bij je geluksgevoel
 • afvalstoffen en mentale patronen die je niet meer dienen kun je makkelijker loslaten.
 • beter slapen
 • spijsvertering, innerlijke warmte en circulatie verbeteren
 • scherpere zintuigen
 • minder onnodige gedachten/emoties
 • je mind kalm, helder, makkelijker te focussen.
 • meer verbinding, liefde, vreugde, ontspanning en enthousiasme.

Allemaal kwaliteiten van de elementen als ze in balans zijn.

Deze Treat is inclusief:

 • Lu Jong 5 elementen bewegingen  (per element oefening leer je de fysieke, energetische en mentale benefits)
 • praktische inzichten over de 5 elementen in je eigen leven
 • 6 oefeningen voor gezondheid en geluk (elk met specifieke benefits, zie hierboven)
 • een diepe ontspanning met de 5 relax houdingen voor de 5 elementen Ontspanning is de basis van heling, heel zijn. Je leert heerlijk loungen op z’n Tibetaans, we hebben namelijk voor elk element een ontspanningshouding (dus een soort Savasana x5)
 • meditatie

Inclusief: pauze met koffie / thee, iets lekkers & je krijgt een (practice èn benefits) hand-out mee voor thuis

@Cityzen Goes 

Tijd: 13.30-17.00

Adres: Voorstad 65 4461 KL Goes

Prijs: € 50

Docent: Mariette de Kroon

Geef je op bij: mariette@kiflow.nl, cc: info@cityzengoes.nl