body breath heart mind

& Kum Nye Tibetaanse Massage Opleiding

mariette beeldmateriaal 040.jpg

Kum Nye Tibetaanse Massage Opleiding – Mariette de Kroon

Over Kum Nye

Kum betekent subtiel lichaam en Nye betekent kneden. Kum Nye is geworteld in Tantrayana en in de Tibetaanse Geneeskunst. 

Kum Nye Massage helpt het lichaam als geheel te voelen. Als je compleet ontspannen bent, kan heling plaatsvinden, energie, innerlijke warmte en essentie (o.a. hormonen) kunnen goed verspreiden. Er is een speciale temperatuur nodig om hormonen aan te maken.  Kum Nye helpt deze innerlijke warmte, waardoor metabolische processen geholpen worden en afvalstoffen het lichaam makkelijker kunnen verlaten. Met als resultaat: je voelt je lekker in je vel, thuis bij jezelf, emotioneel in balans, kalm en helder.  

Met name als je veel in dezelfde houding zit (fysiek of mentaal), zwaar werk doet of juist veel sport of veel aan yoga, body-mind training doet kun je merken hoe heilzaam en effectief Kum Nye Massage is. Als je intensief traint of mediteert kun je ongemerkt spanning opbouwen. Kum Nye helpt blokkades en spanning los te laten en je energie te behouden, waardoor je zowel relaxed als krachtig en energiek voelt. 

Kum Nye Practitioner opleiding in de overdrachtslijn van Tulku Lobsang                                    

Je kunt nu deze bijzondere en effectieve massage zelf leren geven.

De diepgaande Tantrayana kennis hoe lichaam en geest optimaal samenwerken is zeer welkom in deze tijd.  Dankzij Tibetaans leermeester Tulku Lobsang kunnen we nu ook hier kennismaken met deze effectieve methoden die gezondheid en geluk bevorderen. Mariette de Kroon is sinds 2007 student van Tulku Lobsang en door hem gecertificeerd als Educator in Kum Nye Massages. Sinds 2000 verdiept zij zich in de taal van lichaam en geest en sinds 2009 geeft zij de Docentopleiding Lu Jong Tibetaanse Yoga en ze begon in 2009 ook met Kum Nye massage te leren. Het is haar passie deze kostbare Tantrayana wijsheid & methoden vanuit het hart te delen.    

Als je deze opleiding met een succesvol examen afrondt kun je zelf Kum Nye massages gaan geven.  Het is een practitioner opleiding, niet een opleiding om zelf workshops of les in Kum Nye te geven.  

Het is ook een supermooie verdiepeing voor Lu Jong docenten, je gaat verder in de theorie en praktijk (Tantrayana wijsheid over het subtiele lichaam) en we doen ook Tsa Lung samen als body-mind practice. 

 

 Overzicht inhoud opleiding

  •          Introductie Tulku Lobsang
  •          Achtergrond werking en benefits Kum Nye
  •          Tantrayana Subtiel Lichaam
  •          Context uit de visie van de Tibetaanse geneeskunst
  •          Beoefening Kum Nye: Basic en Verdieping

 

I Kum Nye Practitioner Basic: In 8 dagen leer je de voorbereiding en de Kum Nye massage van de Spieren, Botten, Pezen, Elementen, Beenmerg. Hand- & Voetmassage en rugmassage.

II Kum Nye Practitioner Verdieping is een vervolg op de Kum Nye Basic opleiding en hier doen we een Recap en leer je belangrijke punten kennen vanuit de visie van Tantrayana en Tibetaanse geneeskunst, verdere rugmassage, krachtige strekkingen & de intensieve Tibetaanse olie massage.

Prijzen

Opleidingskosten Kum Nye practitioner Basic 8 dagen                  € 1237,-  (excl. 21% BTW)

Opleidingskosten Kum Nye practitioner Verdieping 5 dagen        € 595,-  (excl. 21% BTW)

Inclusief Manual  (je hoeft je niet apart bij Nangten Menlang te registreren)

Locatie:  Perenstraat 243, Den Haag

Tijden: 10.30-17u

 

Je kunt 30 juni meedoen met een kennismaking en ervaar dag: zie de agenda

Heb je interesse om te starten in September 2024, neem contact op: mariette@kiflow.nl, 06-14995059.