body breath heart mind

Shiatsu / do-in

shiatsuH.jpg

Shiatsu - Amsterdam & Den Haag

Shiatsu is een vorm van Oosterse manuele therapie & massage, gebaseerd op Chinese geneeskunst en doorontwikkeld in Japan. In dit systeem zijn fysieke of emotionele verstoringen het resultaat van een disbalans in het natuurlijk circuleren van vitale energie (Ki, Qi, lung, prana). Deze energie stroomt door het hele lichaam door energiebanen of meridianen en is de basis van onze organen en alle levensfuncties.

Met shiatsu kun je deze energie bereiken en helpen te circuleren zodat het zelfhelingsvermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Gebieden die minder energie bevatten worden gevoed, terwijl een teveel aan energie of spanningen in andere gebieden afnemen. Zo raakt de energie meer in balans en wordt welzijn bevorderd.

Bloed- en energiecirculatie verbetert, spieren ontspannen en het helpt te ontgiften. Shiatsu helpt specifiek om spanningen los te laten, kan de slaapkwaliteit en spijsvertering verbeteren en kan helpen om pijn in spieren en gewrichten te verminderen. Het immuunsysteem, hormonen & zenuwstelsel hebben er baat bij. Shiatsu kan ook goed werken bij hyperactiviteit en gebrek aan concentratie. Je geest wordt kalmer, helderder, meer gecentreerd. Shiatsu is zeer ondersteunend in tijden van transformaties en brengt je thuis bij jezelf.  

NB In het geval van koorts, infecties, wonden, ontstekingen of kort na een operatie wordt geen shiatsu gegeven. In het geval van medische vragen / indicaties, raadpleeg altijd je arts.

Shiatsu bestaat uit een intake, aanraking met aandacht, strekkingen van meridianen & het promoten van flow. Echte aanraking met awareness is voedend. Vaak ervaart degene die shiatsu ontvangt een energetisch gevoel van thuis zijn.   

Een sessie: 

Een shiatsu sessie kun je boeken voor 60 of 90 minuten. Shiatsu ontvang je met kleding aan. Draag comfortabele wat losvallende kleding van natuurlijk materiaal. Als je van te voren een maaltijd nuttigt, doe dat dan ten minste anderhalf uur voor de massage.

Locaties & Prijzen:

DelightYoga Den Haag / Delight Yoga Amsterdam (Nieuwe Achtergracht)

Sessie van 60 minuten: € 70 / 5x kaart: € 295
Sessie van 90 minuten: € 95 / 5x kaart: € 440

Optie: Strekkingen die je voor jezelf kunt doen: Do-In

In een shiatsu-sessie krijg je soms een strekking/oefening aangeraden die je thuis kunt doen. Dit kan je helpen om een bepaalde meridiaan in balans te brengen. Do-in meridiaan strekkingen zijn een ideale combinatie met shiatsu. Indien je wenst do-in uitvoeriger te ervaren, kun je ook lessen hierin volgen. Een do-in les bestaat uit een warming-up, meridiaan strekkingen, werken met de ademhaling, bewustzijn, de hara versterken en een korte meditatie. Met do-in verhoog je lichaamsbewustzijn, flexibiliteit, energie niveaus, en circulatie

Mariette de Kroon is Shiatsu beoefenaar & Do-in teacher sinds 2006, opgeleid aan de “Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu”, Den Haag